Sunday, 2 March 2014

Serious Talk About PLKN!

Assalamualaikum and salam 1blogger :)

Aku nak buat entry ni sebab ada 2orang budak request untuk aku buat entry baru.. Ain Dayana ni salah sorang daripadanya. Cewahh! Lagipun, aku terasa nak buat entry pasal PLKN laaa sebab aku dah lama tunggu untuk penempatan kumpulan! JLKN nak suruh aku pegi PLKN, siap merayu la cakap tahniah anda terpilih untuk mengikuti bla bla bla. Hoi! Kau ingat aku takde kerja ke nak buat? Kalau nak suruh aku pegi PLKN, bagi la kumpulan 1. Aku nak kumpulan 1, tak dapat.. Dia merayu lagi, cakap tahniah anda ditempatkan kumpulan 2 atau 3.. Siapa tak sakit jantung? Habak mai chekk nak tau?

Okey fineeeee! Aku still waiting sampai bulan Feb. Ingatkan dah boleh semak hujung bulan, but heeeerh! Havoc betullah.. Apa dia takde planning for life ke? Kalau dia bagitau bila boleh semak penempatan kan senang. Dah tak susah-susah aku nak survey website JLKN hari-hari. JLKN tak tahu ke aku semangat habis nak masuk kem PLKN ni? Jiwa kacau ah!

Sekarang, dah 2nd of march. Tak ada apa-apa khabar lagi pasal penempatan kumpulan 2.. Yang ada berita pasal kumpulan 1.. Heiii, lantaklah yang first group tu sebab diorang dah ada perancangan untuk next session diorang.. Ni yang menjadi masalah adalah kitorang yang menanti kumpulan kitorang ni.. Mana sedang bekerja kena bagitau boss awal-awal bila nak berhenti, kan tak pasal next week nak resign esok bagiatu boss? Tak ke nayaaa' boss tu?

Okey laaa, aku rasa dah banyak aku mencarut malam ni. So, tu jela kot.. BRB!

4 comments:

Qaseh Dayana said...

500 peratus sokong kau!

Syahmi Harith said...

haha.. aku tahu :P

zulaikha said...

don't judge b4 u go..
plkn to best..mmg 4 the 1st time kita akan benci bila dengar PLKN..but lepas dah nak tamat nnti pecaya la .. dia byk bg knangan mnis...
like me..

Syahmi Harith said...

bukan apa, saya tak sabar nak pegi je :) Memang cita-cita dari kecik lagi nak pegi PLKN ni