Sunday, 29 March 2015

Sakitnya Tuh Disini

     First for all. Thanks for the one yang bagi semangat untuk aku menulis malam ni. Entah kenapa, mood aku malam ni nak mengarang je. So layan jela.

     Dalam bulan klimaks ni. Datang masalah yang aku sendiri tak mampu lagi nak tahan. Kata orang kampung aku, "what you give it, you'll get it". And memang masalah tu daripada aku jugak. Aku yang tak pandai nak kawal diri aku. Main terjah je. Tak fikir dulu sebelum buat.

     Al-kisahnya, ada sorang ni. Nama dirahsiakan. Aku simply dia sebagai A. Sorok identiti kononnya. Hahahha. Okey fokus. A ni baik actually. A ada time aku perlukan dia. Orangnya so-so je. Sedap mata memandang. Kitorang selalu whatsapp. Means contact each other. A suka flirting, usik2 aku bagai. Seems like sawit gitu.

    Dan tibanya suatu malam. Kitorang okey je sembang melalui talian. Cehhh. OTP laaa senang cerita. Borak, seronok, kacau, gelak, merajuk. Sehingga aku yang end the call sebab dia ajak pegi satu tempat. A cakap dia stay situ sorang and ajak aku teman dia. I've done my work first. Then baru aku gerak kat tempat A. Guess what? Aku dengar A tengah borak dengan someone. Pffftt.

     Dari saat tu, aku langsung tak tegur dia. Langsung tak whatsapp dia. Langsung tak contact dia. Pada mulanya aku sendiri tak selesa dengan keadaan macam ni. Ye. Rindu. Tipu la kalau aku cakap tak. Memang typical aku cepat kesian, cepat rindu. Sound like shit. I know. Damn shit.

     Sekian lama dah tak ada jalinan kasih. Hahaha. Ayat tak boleh mati. Aku ada dengar cerita pasal A. Banyak benda yang dia buat and aku tak tahu and benda tu yang buat hati aku berkecai and buat aku takkan percaya dia sampai bila-bila. Tak ku sangka, tak ku duga. Buah naga boleh dibuat biskut raya! 

     The problem is. Aku tak tahu aku nak buat reaksi Apa bila jumpa dia. Serious aku blank space baby and I write your name. Okey takde kena mengena. Nampak je muka dia, terus sakitnya tuh disini. Then bila tak jumpa dia, tahu pulak nak tengok dia. Mula la mencari. Stupido! Now. Stop fikir pasal A.

Fakta: A memang sweet talker. 

Aku totally dah benci dia. But aku still rindu dia. 

"Trust is everything. But once you're broken. Its nothing."


No comments: