Tuesday, 16 July 2013

PLKN aku datang!!!!

Lama la jugak tak update blog ni, rasa rindu kott :D haha

      Bila terfikir pasal PLKN, ada sesetengah pelajar form5 yang excited nak pegi tapi ada jugak la yang tak nak. But, bila dah naik nama, memang kena ikut jugak kan? Dengar cerita daripada senior, macam best je. pada awal 2013, SMK Hamzah (sekolah aku) ada buat camping dekat area PLKN Gua Musang. Kem tu dianjurkan oleh Persatuan ST.John Amblans. HEHE, aku ikut sekali. Ain Dayana ni ha, dia ni pun ikut sama. Antara program yang menarik kat sana:

a) Cave tracking
b) Track berhalangan

tu je yang aku ingat, selebihnya korang pandai-pandai la cari sendiri. Latihan kat sana macam ala-ala ketenteraan la. Ada kawad kaki bagai lagi la.





kat PLKN ni boleh mendisiplinkan kita. Cara hidup harian, cara mengurus masa. In fact, memang banyak faedah sekiranya PLKN ni terhadap kita.

 Tu je la yang boleh aku cerita, sebab aku sendiri pun belum pasti lagi dapat ke tak masuk PLKN ni. So, goodbye. Care of yourself.

xoxo. Babai~